Werkwijze

Ieder kind heeft (verborgen) kwaliteiten en vanuit deze kwaliteiten ga ik met jou en je kind op zoek naar hoe hij/zij deze kwaliteiten kan inzetten bij de dingen die je kind nog lastig vindt. Je kind speelt hierin zelf een centrale en actieve rol. De door je kind zelf gevonden oplossingen en bewust ingezette kwaliteiten zijn het meest passend voor je kind, vergroten het zelfvertrouwen en zijn het meest duurzaam.

 

Het coachtraject

Een coachtraject bestaat uit een telefonisch kennismakingsgesprek, een intakegesprek bij jullie thuis, coachsessies met na de vierde coachsessie een tussentijdse evaluatie en aan het einde van het traject een eindevaluatie.

 

Kennismakingsgesprek:

Het telefonische kennismakingsgesprek duurt tussen de 20 en 30 minuten. Tijdens het kennismakingsgesprek stel ik mezelf voor, bespreken we kort de hulpvraag en vertel ik wat ik voor jullie kan betekenen. Als je graag verder met mij aan de slag wilt om te werken aan de hulpvraag, maken we een afspraak voor een intakegesprek. We spreken dan ook meteen af of je kind hier of niet of gedeeltelijk bij aanwezig zal zijn. Om alvast een beeld te krijgen van je zoon/dochter heb ik een intakeformulier voor je. Dit formulier moet door de (beide) gezaghebbende ouder(s) getekend worden. Je zorgt dat dit uiterlijk twee dagen voor het intakegesprek weer bij mij terug is.

 

Intakegesprek:

Voor het intakegesprek kom ik graag bij jullie thuis langs. Dit gesprek zal drie kwartier duren. Tijdens het intakegesprek bespreken we uitgebreid het intakeformulier. We zullen zo de hulpvraag uitdiepen: wat wil je graag voor je kind, wat zou je graag anders zien. We bespreken waar we de komende periode aan gaan werken. Afhankelijk van wat we in het kennismakingsgesprek hebben afgesproken, zal je kind hier of niet of gedeeltelijk bij zijn.

 

Coachsessies:

De coachsessies duren drie kwartier en zijn in principe bij mij mijn praktijk aan huis, maar kunnen afhankelijk van de hulpvraag ook bij jullie thuis, of op een andere locatie plaatsvinden. Bij coaching op een andere plek dan in mijn praktijk ben jij als ouder in de buurt, maar niet bij de sessie. Mochten er extra kosten aan de andere locatie verbonden zijn, dan zijn deze voor jou als ouder. Vaak zijn er ongeveer zes sessies nodig, maar het kan ook korter of langer als hier behoefte aan is.

Tijdens de coachsessies ga ik allereerst met je kind op zoek naar wat hij/zij wil bereiken. De motivatie van je kind is het allerbelangrijkste wat nodig is voor succes! Ik ga spelenderwijs met je kind op zoek naar hoe hij/zij zijn/haar kwaliteiten kan inzetten bij dingen die hij/zij lastig vindt. Ook gaan we samen op zoek naar oplossingen voor uitdagende situaties. Dit doen we onder andere door gesprekken, samen spelletjes te doen en creatieve werkvormen. Ik bied je kind een luisterend oor.

 

Tussentijdse en eindevaluatie:

Na 4 coachsessies volgt een tussentijdse evaluatie en aan het einde van het traject volgt een eindevaluatie. Deze tussentijdse evaluatie is met jou als ouder. We bespreken bij de tussentijdse evaluatie wat het traject tot nog toe heeft opgeleverd en waar we de volgende keren aan gaan werken. We bespreken ook hoeveel sessies er nog nodig zullen zijn. Tijdens de eindevaluatie is je kind ook (gedeeltelijk) aanwezig en bespreek ik met jullie wat het hele traject opgeleverd heeft en hoe het verlopen is. Deze evaluaties duren drie kwartier en hiervoor kom ik bij jullie thuis. Mocht je een voorkeur voor videobellen hebben, dan is dit ook een optie!

 

Nieuwsgierig geworden? Ik ga graag in gesprek om te kijken wat ik voor jullie kan betekenen. Neem daarvoor, of voor andere vragen geheel vrijblijvend even contact met me op; of check eerst nog even de tarieven.