Over mij

Ik ben dus Frieda Mak! Samen met mijn man en kinderen woon ik al heel wat jaren in Veenendaal. Onze kinderen zijn inmiddels puber en volwassen kinderen, waarvan er twee nog thuis wonen en een inmiddels is uitgevlogen! We hebben ook nog een grote en een kleine hond in huis waar je me heel regelmatig mee door Veenendaal en in het bos kan zien lopen.

Een heel aantal jaren geleden heb ik mijn diploma sociaal pedagogische hulpverlening gehaald en heb inmiddels al vele jaren ervaring in het werken met kinderen bij o.a. een peuteropvang; een kinderdagverblijf voor verstandelijk beperkte kinderen; en door het mede-organiseren en begeleiden van projecten voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong en het begeleiden van spelmiddagen voor hoogbegaafde kinderen in de basisschoolleeftijd.

Ieder kind ontwikkelt zich anders. Soms verloopt de ontwikkeling duidelijk anders dan gemiddeld. Dit geeft extra uitdagingen. Ik vind het ontzettend leuk en uitdagend om samen met kinderen de ontdekkingstocht naar oplossingen voor uitdagende situaties aan te gaan. Ik heb hier veel ervaring mee bij kinderen met autisme. Deze ervaring heb ik opgedaan in het kinderdagverblijf voor verstandelijk beperkte kinderen en in mijn gezin.

Hoogbegaafde kinderen hebben ook een extra uitdaging in hun ontwikkeling. Bij Bloomkids en Speelzolder van MiraMé in Ede, mag ik kinderen die hoogbegaafd zijn ondersteunen in die extra uitdaging. Speelzolder biedt spelmiddagen aan voor hoogbegaafde kinderen om zo peers te ontmoeten en te spelen op een manier die bij ze past. Bloomkids organiseert uitdagende spelmiddagen met prikkelende opdrachten en projecten voor kleuters met een hoog denkniveau.
Ik heb een grote passie voor het werken met kinderen waarbij de ontwikkeling niet als vanzelf/niet gemiddeld verloopt en voor het ondersteunen van kinderen die niet goed in hun vel zitten. Vanuit deze passie ben ik de post-HBO opleiding Kindercoaching bij Civas gaan volgen, om daarna een praktijk voor kindercoaching op te gaan zetten: Frieda Kindercoaching!